Zweedse truttenregering – het kan nauwelijks erger

Hits: 129

Zie ze daar op de foto staan dat stelletje sombere, saaie westerse dames. Wat een vernedering. Wat een onderdanigheid. Hassan Rohani zit midden in een grote ruimte aan tafel; op de vloer een groot Perzisch tapijt. De bezoekende dames mogen blijkbaar dat tapijt niet betreden en staan als schoothondjes aan de rand van het tapijt te wachten totdat het baasje ze een botje toewerpt. Van de acht dames staan er vijf met de handen gekruist voor hun verleidelijke hofje. Ook een voorschrift van die hitsige islamitische rakkers?

Zie ze daar op de foto staan dat stelletje sombere, saaie westerse dames. Wat een vernedering. Wat een onderdanigheid. Hassan Rohani zit midden in een grote ruimte aan tafel; op de vloer een Perzisch tapijt. De bezoekende dames mogen blijkbaar dat tapijt niet betreden en staan als schoothondjes aan de rand van het tapijt te wachten totdat het baasje ze een bot toewerpt. Van de acht dames staan er vijf met de handen gekruist voor hun verleidelijke hofje. Ook een voorschrift van die hitsige islamitische rakkers?

Hoe haal je het in je stomme kop om jezelf de eerste feministische regering van de wereld te noemen om dan als geile bavianen met je schrale kont omhoog te gaan zitten voor een islamitische potentaat. Ik zou me als Zweed kapot schamen. Doe dat nu al als niet-islamitische West-Europese burger.

De principes van goed-opgeleide feministische, Zweedse landbestuurders zijn blijkbaar rekbaar. Van feministische solidariteit met de onderdrukte vrouwen in Iran, en ruim veertig andere islamitische landen, is geen sprake. Waarom niet? Heel simpel, omdat er geld te verdienen valt. Waar geld, veel geld verwacht wordt, zetten blijkbaar ook kakelfeministen als die Zweedse regering hun principes Opzij.

In Iran worden vrouwen mishandeld met zweepslagen als ze zich niet houden aan de kledingvoorschriften. Sinds de islamitische revolutie in Iran zijn alle moslim- en geseculariseerde vrouwen verplicht zich te houden aan woestijnregels over hun kleding. De Zweedse nepfeministen hebben daar geen boodschap aan, want ze zijn, als waren ze echte mannen, op handelsmissie en als je op handelsmissie bent zet je als de gastheer dat wenst desnoods een feestneus op.

Wat zou het prachtig geweest zijn wanneer die principeloze dames hun poot stijf hadden gehouden. Dachten ze werkelijk dat Iran geen zaken met Zweden doet wanneer de regeerders van Zweden zich aan hun westerse, vrije principes zouden houden? Als dat de kwestie is, dan lijkt het sowieso beter geen zaken te doen met dat land vanwege te grote afhankelijkheid. Bij zaken doen hoort wederkerigheid en bij dit handjedrukken over principes hadden de Zweden moeten winnen. Een Iraanse delegatie naar westerse landen zal echt niet uit beleefdheid kiezen voor de kledinggewoontes van het land dat ze bezoeken. Welnee, ze zullen zich juist nadrukkelijk houden aan hun eigen kledingvoorschriften. Sterker nog: dergelijke delegaties bepalen zelfs wat de gastheer/-dame op tafel zet; in ieder geval geen alcohol.

Het is prima om je als bezoeker aan een land aan te passen aan de mores van dat land, ook aan de kledingvoorschriften. Deze bereidheid moet ophouden wanneer er geen sprake is van wederkerig respect en wanneer de helft van de bevolking continu onder de dwang staat waar jij als bezoeker aan toegeeft omdat er geld te verdienen valt.

Ik heb niets met welk geloof dan ook en heb dus ook niet het recht te oordelen over de spelregels van al die fantasieën. Wim Kan zei het al: “Als je het spel niet speelt, bemoei je dan ook niet met de regels”.

Mag ik echter wel een vraag stellen: “Zal er werkelijk een almachtige god bestaan die het ene moer uitmaakt welke kleding zijn gelovigen dragen, of is het toch zo dat in sommige culturen mannen dat voor vrouwen bepalen?”

Een vraag die de Zweedse mokkels zich hadden moeten stellen.

op https://www.meditatione-ignis.org/anti-feminisme-nominaties-voor-patricia-paay-en-zweedse-regering/ maakte collega Stephan Krates een vergelijking tussen Patricia Paay en deze feministische regering. Een excuus is op z’n plaats: die vergelijking was een belediging voor Paay en had niet gemaakt mogen worden.

Hans A.F.M.O. Hoek