Pannenkoekenboerderij Meijendel – dievenbende zonder enige horecakwaliteit

klop klopVroeger, heel vroeger, dacht ik dat selfservice een aanwinst voor de horecaklant zou zijn. Zelf je versnaperingen ophalen, na afloop de moeite nemen om servies en bestek af te leveren en dat alles voor een aantrekkelijke prijs omdat de uitbater door de klant veel werk uit handen genomen wordt. Een naïeve misvatting van me, want die selfservice is helemaal niet ten voordele van de klant, maar alleen voor de uitbater die op een sluwe manier zijn winst geoptimaliseerd ziet.

De Pannenkoekenboerderij in het Wassenaarse Meijendel is een schoolvoorbeeld van maling aan de klant en alleen geïnteresseerd in zo veel mogelijk winst.

De boerderij wordt verhuurd door Dunea, het drinkwaterbedrijf van Zuid-West Nederland, aan een horeca-ondernemer.

We kennen die boerderij al vele jaren. Vroeger, heel vroeger, was het een wat oubollige uitspanning waar je op het gedateerde terras braaf bediend werd. Een paar jaar geleden is de Pannenkoekenboerderij Meijendel helemaal verbouwd en tot onze teleurstelling werd er na de verbouwing niet meer bediend op het terras.

Zo, de eerste buit is alvast binnen. Maar, dat is nog niet alles: het bedienend personeel werd de werkloosheid ingestuurd en de prijzen, hoe tegenstrijdig, werden aanzienlijk verhoogd. Ook dat is nog niet alles: met de verhoging van de prijzen kelderde niet alleen de service, maar ook de kwaliteit van de producten.

De cappuccino is werkelijk niet te zuipen. Goedkope rommel uit een automaat. Je krijgt weinig en het is slecht, in-slecht. De koffie smaakt naar afwaswater en de schuimlaag melk bestaat alleen uit lucht en niet uit melk. De appeltaart, € 3,75 voor een klein stukje, is zompig alsof hij door de winstgeile uitbater hoogstpersoonlijk is voorgekauwd. Leg € 0,80 extra neer en je krijgt slagroom bij die voorgekauwde punt ongedefinieerde taart. Slagroom? Vergeet het maar. Waarschijnlijk afkomstig uit dezelfde grootverbruikers Unilever-verpakking met chemisch poeder als de cappuccino ‘melk’ en dan aangedund met onvervalst Dunea leidingwater. Taartpunt plus sciencefiction slagroom kosten samen vierhonderdvijfenvijftig weggegooide centen.

Wat een dievenbende..

Het kan ook anders: vanmorgen dronken we cappuccino en aten appeltaart met slagroom bij Luden aan Het Plein in Den Haag. Perfecte bediening, fantastische cappuccino van goede koffie en met echte melk en een appelgebakje met echte slagroom om enthousiast over door te vertellen. Bij deze!

Hoe komt het toch dat de ene zaak zo goed presteert, en dat voor ongeveer hetzelfde geld, een andere zaak onmiddellijk gedwongen gesloten zou moeten worden?

Komt het doordat die vermaledijde Pannenkoekenboerderij in Meijendel een monopolie bezit en concurrentieloos kan wanpresteren? Of komt het doordat men daar in Meijendel simpelweg ondeskundig is en maling heeft aan alle zeer negatieve kritieken op het internet?

Lees die recensies via http://tinyurl.com/hjqj8ll. Een stroom aan negatieve recensies. De mensen die wel positief recenseren hebben het over de lokatie en de omgeving.

Dank je de koekoek..voor die omgeving draagt de uitb(a)uiter geen enkele verantwoording. Mocht dat wel zo zijn, dan zie ik een woud van dode bomen voor me. Aan negatieve recensies over de Pannenkoekenboerderij heeft de ondernemer blijkbaar maling.

Mijn advies aan de wandelaars in het prachtige duinengebied: neem een picknickmand mee en loop met een grote boog om deze janboel heen. Tenzij je naar het toilet moet: want de toiletten zagen er tijdens ons bezoek onberispelijk uit. Bovendien zit je daar beter dan op het ongerieflijke, goedkope terrasmeubilair.

Contactgegevens van de Pannenkoekenboerderij zoals vermeld op de website www.meyendel.nl (over slordigheid gesproken..zie de spelling ‘boederij’): Screen Shot 2016-06-30 at 13.08.34

Marck Cibus

Please follow and like us:

Hits: 381