NH Atlantic Kijkduin hoopt van dienst te zijn met een dienst die niet verleend wordt

Hits: 24

Wat een ongastvrije tent NH Atlantic Kijkduin.

Gisteren, na een wandeling van ruim tien kilometer, wilde ik een bak koffie drinken en, hoognodig, van het toilet gebruik maken.

Op deze uitgestorven najaarsdag stond op straat voor de ingang van NH Atlantic Kijkduin een monumentaal bord met de volgende tekst:

Onze toiletten zijn uitsluitend bedoeld voor onze hotelgasten. We verwijzen u graag naar overige sanitaire voorzieningen in Kijkduin. Wij hopen u op deze wijze van dienst te zijn geweest. Team NH Atlantic Den Haag.”

Dus, je mag niet naar het toilet tenzij je er logeert en dan de gore moed om te schrijven: “We verwijzen u naar overige sanitaire voorzieningen“.

Wat nu ‘overige’. Je mag niet naar het toilet en dan heeft men het over ‘overige’ toiletten.

Welke domoor schrijft zo’n tekst?

En dan ook nog – is dit sarcasme of stupiditeit? – “We hopen u op deze wijze van dienst te zijn geweest“.

Je biedt dus geen enkele dienst, zelfs geen informatie waar die zogenaamde ‘overige sanitaire voorzieningen’ zijn, en matigt je dan aan ‘van dienst te zijn geweest’.

En waar stond dat bord: pontificaal op straat voor de ingang van deze ongastvrije tent, op A-2 formaat, in een manshoge standaard en dan ook nog in drie talen.

Het zinnetje: “Wij hopen u op deze wijze van dienst te zijn geweest“, is niet in het Duits of Engels vertaald.

Te moeilijk zeker.

Wat is er nu op tegen iemand met hoge nood, volgens mij de enige reden om naar het toilet te willen, het gebruik van je toilet te misgunnen?

Hoewel NH Atlantic Kijkduin vreet uit de toeristische ruif, heeft het ‘Team Atlantic NH Kijkduin‘ blijkbaar een gloeiende hekel aan hun bron van inkomsten en kunnen de bezoekers van Kijkduin – helaas niet letterlijk – de pot op.

Deze week was er een onderwerp in Eén Vandaag waar een jongedame met een stoma in meerdere winkels verzocht gebruik te mogen maken van het toilet omdat haar stoma vol zat. De meeste winkels weigerden pertinent, zelfs nadat ze openhartig vertelde over haar situatie.

Ik kan het nu al voorspellen: natuurlijk gaat dat Team NH Atlantic Kijkduin reageren met: “Wij zullen iemand in een dergelijke situatie nooit het gebruik van ons toilet verbieden. Ik zie dit soort publicitaire priet-praat al op kilometers afstand aankomen.

Laat ik dat Team NH Atlantic Kijkduin even een lesje klantvrienelijkheid geven: door dit onsympathieke bord dwing je mensen als die dame in Eén Vandaag tot een openhartigheid over haar poepprobleem die ongewenst en pijnlijk voor haar is,

Niet alleen het ongastvrije bord vormde een niet te nemen drempel.

Door het raam zag ik een restaurantruimte waar een paar mensen een frisje dronken. De inrichting van die ruimte is kaal en deprimerend.

De meeste bedrijfskantines zouden zich kapot schamen voor een dergelijke presentatie.

Mijn advies: overslaan deze oubollige tent met zijn jaren zestig Oost-Duits ongezellige inrichting.

Leendert Koerts, commentaar over Scheveningen en Den Haag

1 comment for “NH Atlantic Kijkduin hoopt van dienst te zijn met een dienst die niet verleend wordt

  1. Miru Schuurman, Operations Manager NH Atlantic Den Haag
    7 december 2018 at 14:24

    Reactie van de eigenaar

    Hartelijk dank voor uw tijd om uw ervaringen te delen betreffende uw bezoek aan ons hotel. Uw bevindingen zijn voor ons belangrijk om service te verbeteren. Ik bertreur het ten zeerste dat uw bezoek niet aan uw verwachtingen voldeed. Allereerst wil ik u meegeven dat iedere persoon die binnen ons hotel verblijft gezien wordt als gast van NH Atlantic Den Haag. Dit kan zijn in de vorm van een overnachting maar ook als u zonder overnachting alleen komt lunchen of zoals u een warm drankje wilt nuttigen op de koude dagen. Het spijt mij dan ook zeer dat de publicatie omgaande onze toiletten hierdoor een verkeerd beeld heeft geschetst. In de zomer trekt Kijkduin veel mensen om te genieten van de warme zomerse dagen. Om te voorkomen dat wij een publiek toilet worden voor deze vele honderden strand gasten, is de beslissing genomen om niet iedereen hier toegang tot te verlenen en de mensen door te verwijzen naar de publieke toiletten van Kijkduin. Uiteraard betekent dit niet dat mensen aan de receptie de deur gewezen wanneer zij vragen naar toilet gebruik maar wel dat we onze toiletten schoon, netjes en beschikbaar worden gehouden voor onze hotelgasten evenals de faciliteiten in de lobby. Mocht dit bord de suggestie hebben gewerkt dat u hier niet welkom bent dan spijt mij dat enorm en bied ik u hiervoor mijn oprechte excuses aan. Ik hoop dat u NH Atlantic een tweede kans wilt geven en ik hoop u dan alsnog als een van onze gasten te mogen verwelkomen.

    Met vriendelijke groet, Miru Schuurman, Operations Manager NH Atlantic Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.