Jett Rebel? Ed Sheeran!!

Hits: 190

Ed Sheeran

 

 

 

 

Had niet van Ed Sheeran gehoord.

Een verloren zondagmiddaguurtje NPO Uitzendinggemist en nieuwsgierig gemaakt: ‘De ex-dakloze Singer-songwriter Ed Sheeran speelt in een uitverkocht Wembley Stadium voor meer dan 80.000 mensen.’

Ik volg al die nieuwe DWDD ‘megasterren’ – als Warhol over één categorie gelijk had met ‘iedereen een kwartier wereldberoemd’, dan is het wel over die categorie – al lang niet meer.

Een karikaturale gotspe is de wijze waarop iedere keer weer die androgyne, over het paard getilde aansteller Jett Rebel door Van Nieuwkerk wordt aangekondigd. Een ‘supertalent’. Ja, misschien voor een HAVO-3 klassenavond..

Sheeran, hoe simpel: man en gitaar en dat is het dan, en een heel stadion dat ontroerd meezingt.

Uniek: iemand die muziek maakt. Geen overbetaalde DJ-computerfreak met privévliegtuig, geen onverstaanbare Nederlandse rappers, geen ‘bro-cultuur’ schuttingtaal uit de USA, geen muziekclips met meidenvleesvertoon alsof er nooit feministische golven waren, gewoon een jongen met een gitaar.

Manifesteert zich hier een generatiekloof dat ik zo’n ouderwetse zanger-muziekmaker verkies boven al die trendy schreeuwtechnologie en de opgeklopte kitsch van Rebel, of is het simpelweg een kwestie van goede smaak?

De geschiedenis zal het leren.

Bertus G. Antonissen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.