NOS beoefent “best wel” bedenkelijke journalistiek

NOS leerlingfotoredacteur suggereert dat gezellig en Trump onverenigbaar zijn: “Best gezellig”.

Dat de NOS niet bepaald de meest objectieve bron van nieuws is, toonde Arnold Karskens in zijn zwartboek al overtuigend aan.

Gisteren deden wij ook een kleine duit in het zakje en stelden de suggestieve nieuwsgaring over het staatsbezoek van Trump aan het VK door ‘onze’, want betaald met belastinggeld, NOS aan de kaak: https://www.meditatione-ignis.org/glasharde-leugens-nos/

Hardleers die NOS, want nu plaatsten ze een foto van het staatsdiner in Buckingham Palace waar Trump en koningin Elizabeth een lacherig onderonsje hebben.

Dat was de leerlingfotoredacteur van de NOS onverteerbaar. Hier moest de gezelligheid gerelativeerd worden. Dit onderonsje mocht niet zonder meer gezellig gevonden worden, maar ‘best gezellig’.

Wat is dit: sluik-nepnieuws.

Gezellig en Trump zijn natuurlijk, aldus de NOS, onverenigbare begrippen. Als er dan toch een foto is waarop Trump het met de koningin gezellig heeft, dan is verbazing en relativering op zijn plaats: ‘Best gezellig’.

Zou die stuntelaar van de NOS het ook ‘best gezellig’ hebben gevonden wanneer Willem Alexander lachend op de plaats van Trump had gezeten? Of Macron, of Merkel?

Ik stel de vraag en weet het antwoord.

FB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *