Duitsland: Hitler is dood maar zijn geest leeft voort

Dezer dagen wordt op de Nederlandse TV een reeks van vier documentaires vertoond over Adolf Hitler. Tijdgenoten van hem komen aan het woord opdat uiteindelijk een beeld ontstaat van de persoon Hitler. Ik zag de vier afleveringen en kan slechts de conclusie trekken: niets nieuws onder de zon.

De man komt uit die documentaires zoals we hem allang kennen uit allerlei artikelen en honderden boeken die over hem geschreven zijn (niet dat ik al die boeken las; er is nu eenmaal een grens aan wat een mens aan lectuur kan verwerken).

Hitler en de kliek rondom hem was verantwoordelijk voor een van de gruwelijkste episodes uit de Europese en wereldgeschiedenis. Niet alleen Hitler en zijn kliek; laten we de rol van de Duitse massa niet vergeten die hem aan de macht bracht. De massa van hoog tot laag, zelfs juristen, wetenschappers, leraren, artsen, hoge legerleiding.

Je zou verwachten dat een land dat verantwoordelijk is voor de massavernietiging van homo’s, roma, lichamelijk en geestelijk gehandicapten en Joden, na de oorlog in schaamte het hoofd zou buigen en alles, maar dan ook alles zou proberen aangedaan leed te compenseren.

Nee, wat deed Duitsland na de oorlog: vrij onderdak bieden aan oorlogsmisdadigers uit vele landen en over de hele wereld gevluchte SS-ers in de watten leggen met levenslange pensioenen. Waarom? Omdat een naziwet vreemdelingen die in Duitse krijgsdienst traden automatisch de Duitse nationaliteit geeft en Duitsland levert geen ‘eigen’ burgers uit.

Joseph Mengele wist zelfs meerdere keren vanuit zijn Zuid-Amerikaanse onderkomen naar Duitsland te reizen om familieleden te bezoeken. Een van de grootste schandes van de na-oorlogse 20ste eeuw: de sadistische arts die in concentratiekampen smerige testen deed op de gevangenen, werd nooit gearresteerd en leefde beschermd tot aan zijn late dood veilig in Zuid-Amerika.

Ruim zeventig jaar na het einde van de oorlog ontvangen duizenden inmiddels bejaarde SS-ers over de hele wereld hun Duitse pensioenen. Dezelfde SS-ers die in Duitsland en in door Duitsland bezette landen verantwoordelijk waren voor terreur, martelingen en moorden.

En alsof dit nog niet genoeg is, importeert het land dat verantwoordelijk is voor de moord op zes miljoen Joden al decennialang vrijwel onbelemmerd, want ‘wir schaffen das’, honderdduizenden migranten die aanhanger zijn van een antisemitische cultuur.

Hitler mag dan zelfmoord gepleegd hebben, maar zijn erfenis is nog lang niet uitgewist.

Lagerfeld raakte een open zenuw met zijn opmerking over de import van antisemitisme.

Zum kotzen dat Duitse onvermogen echt een streep te zetten onder de nazi-episode!

 

Clifford Mead 

2 gedachten over “Duitsland: Hitler is dood maar zijn geest leeft voort”

  1. Op het onderduikadres Adelheidsstraat 99 Den Haag werd mijn tante Sara Roosnek door de Jodenjager en Haagse politieagent Maarten Spaans opgepakt en naar de SD-gevangenis gebracht. Ze was mogelijk blij dat ze niet gemarteld werd. Kort daarop kwam ze in de strafbarak in Westerbork terecht. Met de volgende trein kwam ze in Auschwitz terecht. Alles bij elkaar van de aanhouding tot haar dood duurde 14 dagen. In het normale leven was zij inspectrice bij de Bijenkorf en woonde op Sibergstraat 25. Mijn andere tante overleed in ’36 en is begraven op de Joodse begraafplaats in Wassenaar. Maarten Spaans werd veroordeeld voor het oppakken van 365 Joden. Na 10 jaar was hij vrij man. Zijn strafdossier mag nog steeds niet gekopieerd worden. De Jodenjagers waren zo voortvarend en bereidwillig dat ze ook gemendgehuwde Joden oppakten, wat niet (nog) niet de bedoeling was. De Nederlandse Jodenjagers werden op hun vingers getikt. Dichtbij de Adelheidsstraat is het hoofdkantoor van TNO die hand-en spandiensten voor Morfrika deed. Hoofd van TNO ws Kruyt die kort tevoren als rm van de UvU prof. dr. Leonard Ornstein (95x promotor) en nog 6 anderen Joodse academici de toegang had ontzegd. Op 25 mei 1941, 6 maanden later, suicideerde Ornstein. Grootvader van Karel en Leonard O… van de NPO. Ik zal jullie de informatie toesturen. JE SCHRIKT JE ROT OVER HET SALON ANTISEMITISME IN NEDERLAND.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *