Gekkies onder ons: Jaap Friso

Gekkie Jaap Friso  maakt het wel heel gemakkelijk. Er hoeft nauwelijks enige moeite te worden gedaan om te betogen dat hij thuishoort in het archief onder de G van Gekkies.

De man zelf aan het woord laten is meer dan voldoende.

Hier gaat ie dan:

Vandaag, zondag 17 februari 2019, vond bij WNL op zondag een chaotisch verkiezingsdebat plaats. Ik zag dat debat slechts gedeeltelijk omdat ik nooit kijk naar WNL op zondag, of naar WNL op welke andere dag dan ook. Er was in ieder geval één onderdeel dat Gekkie Jaap Friso en ik allebei zagen. Toch zagen en hoorden we niet hetzelfde. Ik hoorde de econoom Henk Otten, een van de oprichters van Forum voor Democratie, de massa immigratie een oorzaak van problemen in het onderwijs noemen. Een in mijn ogen niet sterk en met de haren erbij gesleept argument.

Gekke kokerkijker Jaap Friso hoorde heel iets anders, waarna tussen hem en mij een net zo ongrijpbare woordenwisseling ontstond als in het chaotische WNL verkiezingsdebat.

Ik laat die Twitterontmoeting tussen gekke Jaap Friso en mij verder zonder commentaar:

 

(Met excuus voor die rare typefout ‘uitgeproceerde’..)

‘Keiharde leugens’: het is me wat. Wanneer gekke Jaap Friso’s argumenten opdrogen, wordt de taalarmoede – de man werkt volgens zijn profiel voor De Taalstaat – van gekke Japie pijnlijk duidelijk. Zijn taalonvaardigheid beperkt zich dan tot ‘leugens’ en ‘leugenaar’.

want:

Jaapje valt hier door de mand. Hij verwijt mij dat ik ten onrechte spreek over ongeremde immigratie, ondanks de argumenten die ik aandraag, en komt dan zonder enig argument met de ‘ongeremde opkomst van extreem rechts’.

Wat immigraie is, zal niet leiden tot semantische of academische discussies. Wat dat betreft gebruikte ik een duidelijke term. Over de betekenis van ‘ongeremd’ kan je van mening verschillen. Ik trachtte dat ongeremd te onderbouwen met een verwijzing naar het onvermogen niet geregistreerde en uitgeprocedeerde immigranten uit te wijzen. Dat honderduizenden in Europa rondhangen, kan geen leugen genoemd worden. Hoewel het exacte aantal niet bekend is, is mijn opmerking niet met feiten tegen te spreken. Alleen in Amsterdam zit men al opgescheept met minstens 500 ‘ongedocumenteerden’.

Jaap kan dit leuk vinden of niet, maar feiten zijn feiten en geen leugens.

Gekke Jaap Friso staat met lege handen en kan niets anders dan een niet-gedefinieerd quasi-begrip naar voren brengen: extreem rechts – kom op taalkunstenaar en journalist Jaap Friso, omschrijf dat eens goed beargumenteerd – en platvloers schelden: ‘leugenaar’.

ja, dan rest mij niets anders dan:

Gaap (geen typefout) Friso, communicatiespecialist (je gelooft het niet, maar het staat er echt),  zal wat mij betreft voor eeuwig in het digitale geheugen gearchiveerd worden onder de G van Gekkie.

 

Simon Aernout Tire

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *