Domme Joost Aarts en Dimitri vd Zijden en de rijke, egoïstisch graaiende babyboomers

Laat ik maar meteen met de deur in mijn huis met vele tonnen overwaarde vallen: ik ben een babyboomer (1948) en hartstikke subjectief. Daarom barst ik van woede uit mijn vel wanneer ik voor de zoveelste keer geconfronteerd word met allerlei vooroordelen over babyboomers.

Laat ik verder gaan met de openhartigheid waarmee ik deze blog begon: ik heb AOW plus een pensioen van minder dan € 600,00 en woon in een klein (70m2), zwaar met hypotheek belast appartement met misschien een kleine tienduizend – hoe schandalig – euro’s overwaarde. Ik heb geen spaarpot, geen tweede huis, zelfs geen vakantiehuisje of caravan, geen kunstcollectie, geen waardevolle antiquarische boeken, geen lucratieve aandelen of obligaties. Niets van dat al. Niente, nada, rien..

Toch mag ik op het internet lezen dat ik niet moet zeuren over het feit dat ik al vanaf mijn 14de werkte omdat ik net als al die andere babyboomers heel gerieflijk op mijn 57ste met pre-pensioen kon met behoud van mijn volledige inkomen tussen mijn 57ste en 65ste en daarna volledig pensioen.

Kijk, die heren @Joost-Aarts en Dimitri vd Zijden @dvdzijden die deze nonsens spuiden via tweets, hebben er dus helemaal niets van begrepen. De werknemers die in de tweede helft van de jaren negentientachtig, begin jaren negentiennegentig gebruik maakten van de, ik geef toe aantrekkelijke, regeling eerder met pensioen te gaan, hoorden helemaal niet tot de babyboomgeneratie. Kwestie van even uitrekenen heren Joost Aarts en Dimitri vd Zijden.

Die arme Joost Aarts vindt zelfs dat zijn generatie lijdt onder het succes van de babyboomers. Hoe noem je zo iemand…een LUL.

Domme Joost meent dat die regeling ging ten koste van de pensioenen en de toekomst van de na-babyboom generatie. De knul is nooit naar school geweest, of simpelweg te dom. In de jaren negentientachtig was er sprake van een schreeuwende werkloosheid waardoor een hele generatie nieuwkomers op de arbeidsmarkt de boot dreigde te missen. In die crisistijd, tijdens de kabinetten Lubbers, werden VUT- en pre-pensioenregelingen bedacht juist om jongeren aan het werk te helpen. Kwestie van geven en nemen. Ouderen, nogmaals niet de babyboomers maar de generatie vóór hen, leverden een beetje inkomen in, in ruil voor vervroegde pensionering en jongeren konden, gesteund door allerlei subsidieregelingen, aan de slag. Wie betaalden via de belastingen die subsidieregelingen? Komop jongens Aarts en Vd Zijden, jullie mogen één keer raden.

En ja, meneer Arjan Lubach met je sarcastische toontje over babyboomers, de generatie van kort voor en kort na de oorlog heeft geprofiteerd van de economische groei en de waardetoename van hun koophuizen. Het is overigens niet zo dat al die economischgelukzoekers luxueus leven in koophuizen.

Anti-Facebook-doordemandvaller en over het paard getilde Arjen Lubach scheidde ook een clichétweet af over de 200 of zelfs 300% in waarde gestegen woningen van de babyboomers. Nou en? Het enige gevolg dat babyboomers daarvan voelen, is dat de WOZ die ze moeten betalen jaarlijks stijgt. Die dure huizen leiden alleen maar tot hogere lasten. De echte winst van die waardetoename wordt pas geboekt door de kinderen van de babyboomers wanneer de ouders overlijden en het huis verkocht wordt.

Het is die kinderen van harte gegund. Kunnen ze de geërfde zilvervloot stoppen in een meer dan goede pensioenvoorziening, (gedeeltelijke) afbetaling van de hypotheek op hun huis, of als eigen geld bij de aankoop van een woning. Wie profiteert dus werkelijk van de door hun ouders verworven overwaarde? Kom op snotneuzen Aarts en Vd Zijden…jullie mogen weer raden.

Het is die kinderen gegund, maar dan nu niet zeiken over rijke en egoïstisch graaiende babyboomers met maling aan de toekomst van een nieuwe generatie.

Clifford Mead, 70 jaren jong.

 

2 gedachten over “Domme Joost Aarts en Dimitri vd Zijden en de rijke, egoïstisch graaiende babyboomers”

  1. Juist, mijn vader kon met vut, niet ik. Ik word babyboomer genoemd, en hoor ook wegens laat studeren tot mensen die in crisis 80-er jaren de arbeidsmarkt niet op kon. > grootste deel leven via uitzendbureau en uitleen gewerkt, en nauwelijks pensioen opgebouwd. Bij bedrijven last in – first out wordt je er weer uitgegooid. Dus maar 6 jaar vaste baan gehad, toen kwam de laatste bekende grote crisis, met nooit meer kans op baan als 55plusser. Ik ben babyboomer, maar dan een van de jongere. Word daar dus altijd nog wel toe gerekend gezien mijn leeftijd.

  2. Lid van de VVD worden. En als je oud-lid bent van Minerva dan is je kostje helemaal gekocht. Kijk eens naar Reinout Woittiez en zijn loopbaan. Van directeur RIVM naar directeur NFI, waar hij ook disfunctioneerde. https://www.volkskrant.nl/wetenschap/directeur-van-nfi-stapt-op-na-dikke-onvoldoende-van-medewerkers~bd885767/ Hij zit nu voor de VVD in het Algemeen bestuur van een Hoogheemraad. Hij is net zoals onze hondenschopper en vrouwenmepper dr. ir. Hans Middendorp in Wageningen gepromoveerd (WUR). https://www.volkskrant.nl/wetenschap/directeur-van-nfi-stapt-op-na-dikke-onvoldoende-van-medewerkers~bd885767/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *